perjantai 17. marraskuuta 2017

Himoksen vuokrasopimuksen optio-oikeuden päätöksen perusteet ovat poistuneet

Tutkivan journalistin sormet naputtelee kiivaana...
Lue ajatuksella - Asia on selkeä.

Laitoinpa valtuutettuna talteen Jämsän Seutu lehtileikkeen 24.4.2008 (LIITE), lähes 10 vuotta sitten.

Lehtiuutisessa kerrotaan, että
”Vaasan hovioikeus on hyväksynyt Hiihtokeskus Himosvuori Oy:n turvaamishakemuksen”.

Uutisen mukaan
Hiihtokeskus katsoo, että korttelialuetta ei voida luovuttaa vuoden 2005 optiosopimuksen nojalla kenellekään muulle. Kaupungin mukaan alueen Master Planin mukaisen Hiihtokeskuksen, YIT:n ja kaupungin kolmikantasopimuksen mukaan voi.”

Valtuutettuna tiedän, että käräjäoikeus myöhemmin kumosi Vaasan hovioikeuden päätöksen kaupungin todisteluun perustuen, mutta nyt ei enää ole voimassa yllä kaupungin mainitsemat YIT aiesopimus, eikä kolmikantasopimus. 

Siis Jämsän kaupungin ja Hiihtokeskus Himosvuori Oy:n keskinäisen maanvuokrasopimuksen optio-oikeudella ei ole tällä hetkellä esteitä. ”Vuokralaisella on ensijainen oikeus osayleiskaavassa kaikkien rinnealueiksi varattujen alueiden haltuunsa saamiseen”. Näinhän oikeuden päätöksessä sanasta sanaan lukee.

Kun kaupunki on oikeudenkäynnissä vedonnut näihin Master Planiin ja YIT aiesopimukseen sekä kolmikantasopimukseen, niin oikeuden päätökseltä on nyt perusteet poistuneet.

Kuitenkin kaupunki on edelleenkin ja viimeksi Jämsän seudun vastineessaan (27.10.2017) sitä mieltä, että optioasiassa ”kaupungin toimintaa sitovat oikeuden päätökset”.

Jälleen eettinen ohjeistus takaraivossa ja syvästi mielessä olen harrastanut tutkivaa journalismia.

LIITE Jämsän Seutu lehden kirjoitus, Himossoppa sakenee 24.4.2008


Ei kommentteja: